Bahçe Bitkileri (YL) Ders Kataloğu

Ders

2021 - 2022 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ-FBE-04 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik 3 0 5
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Seçmeli 2018-2019 Güz Dönemi Bahçe Bitkileri Açılacak Dersler() 45
LÜ-BB-42 Serada Üretimin Planlanması ve Sera Yönetimi 2 2 5
Seçmeli 2019-2020 Güz Dönemi Bahçe Bitkileri Açılacak Dersler() 45
LÜ-BB-09 Bağcılıkta İleri Organik Tarım 3 0 5
LÜ-BB-11 Bağda Kullanılan Anaçlar, Özellikleri ve Üretimleri 3 0 5
LÜ-BB-27 Sebzelerde Mutasyon Islahı 3 0 5
Seçmeli 2020-2021 Güz Dönemi Bahçe Bitkileri Açılacak Dersler() 45
LÜ-BB-48 Bağcılıkta Büyüme Düzenleyiciler ve Kullanım Alanları 3 0 5
LÜ-BB-67 Bahçe Ürünlerini Soğukta Depolama Yöntemleri ve Yeni Teknolojiler 3 0 5
LÜ-BB-19 Karışık Sebze Yetiştiriciliği 3 0 5
LÜ-BB-65 Meyve ve Sebzelerde Hasat, Ambalajlama ve Muhafaza 3 0 5
LÜ-BB-21 Sebzecilikte İleri Organik Tarım 3 0 5
LÜ-BB-56 Sebzelerde Gen Kaynakları ve Alternatif Bitkiler 3 0 5
LÜ-BB-28 Tozlanma Mekanizmaları,Üreme ve Bitki Islahı İlişkileri 3 0 5
Seçmeli 2021-2022 Güz BAHÇE BİT.() 45
LÜ-BB-49 Asma Klimatolojisi 3 0 5
LÜ-BB-45 Asmanın Biyolojisi 3 0 5
LÜ-BB-10 Asmanın Döllenme Biyolojisi 3 0 5
LÜ-BB-30 Asmanın Ekofizyolojisi 3 0 5
LÜ-BB-32 Asma-Su İlişkileri Stres Metabolizması 3 0 5
LÜ-BB-52 Asma Taç Yönetimi 3 0 5
LÜ-BB-29 Bağcılıkta Verimlilik ve Kalite 3 0 5
LÜ-BB-34 Bahçe Bitkileri İstatistiki Paket Program Kullanımı 3 0 5
LÜ-BB-67 Bahçe Ürünlerini Soğukta Depolama Yöntemleri ve Yeni Teknolojiler 3 0 5
LÜ-BB-43 Hidroponik Yetiştirme Teknikleri 2 2 5
LÜ-BB-59 Meyvecilikte Önemli Fizyolojik Olaylar 3 0 5
LÜ-BB-60 Meyve Türlerinde Stres Fizyolojisi 3 0 5
LÜ-BB-65 Meyve ve Sebzelerde Hasat, Ambalajlama ve Muhafaza 3 0 5
LÜ-BB-36 Modern Sebze Üretim Tesisleri ve İklimlendirilmesi 3 0 5
LÜ-BB-56 Sebzelerde Gen Kaynakları ve Alternatif Bitkiler 3 0 5
LÜ-BB-55 Sebzelerde Hasat ve Kalite Kriterleri 2 2 5
LÜ-BB-39 Sebzelerde Minarel Beslenme 3 0 5
LÜ-BB-20 Sebze Tohumlarında Kalite Kontrol Yöntemleri Ve Depolama Esasları 2 2 5
LÜ-BB-35 Sebze Türlerinde Stres Fizyolojisi 3 0 5
LÜ-BB-07 Sera Bitkilerinde Besin Element Noksanlıklarının Belirlenmesi ve Giderilmesi 3 0 5
LÜ-BB-05 Serada Modern Sebze Yetiştirme 2 2 5
LÜ-BB-23 Tohum Biyolojisi ve Fizyolojisi 3 0 5
LÜ-BB-28 Tozlanma Mekanizmaları,Üreme ve Bitki Islahı İlişkileri 3 0 5
LÜ-BB-47 Üzüm Çeşitleri 3 0 5
LÜ-BB-50 Üzümlerde Kalite Kriterleri 3 0 5
LÜ-BB-61 Üzümsü Meyvelerin Morfolojisi 3 0 5
Toplam AKTS: 195

2021- 2022 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ-FBE-04 Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik 3 0 5
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-FBE-02 Yüksek Lisans Semineri İzlence 0 2 5
Seçmeli 2021-2022 BAHAR BAHÇE BİTKİLERİ() 0
LÜ-BB-35 Sebze Türlerinde Stres Fizyolojisi 3 0 5
Seçmeli 2021-2022 BAHAR BAHÇE BİTKİLERİ() 45
LÜ-BB-49 Asma Klimatolojisi İzlence 3 0 5
LÜ-BB-45 Asmanın Biyolojisi 3 0 5
LÜ-BB-30 Asmanın Ekofizyolojisi İzlence 3 0 5
LÜ-BB-32 Asma-Su İlişkileri Stres Metabolizması İzlence 3 0 5
LÜ-BB-52 Asma Taç Yönetimi İzlence 3 0 5
LÜ-BB-48 Bağcılıkta Büyüme Düzenleyiciler ve Kullanım Alanları 3 0 5
LÜ-BB-29 Bağcılıkta Verimlilik ve Kalite 3 0 5
LÜ-BB-08 Bahçe Bitkileri Deneme Tekniği 3 0 5
LÜ-BB-34 Bahçe Bitkileri İstatistiki Paket Program Kullanımı 3 0 5
LÜ-BB-64 Bahçe Bitkilerinde Hasat Sonrası Görülen Fizyolojik Bozukluklar ve Kayıplar 3 0 5
LÜ-BB-67 Bahçe Ürünlerini Soğukta Depolama Yöntemleri ve Yeni Teknolojiler 3 0 5
LÜ-BB-43 Hidroponik Yetiştirme Teknikleri 2 2 5
LÜ-BB-19 Karışık Sebze Yetiştiriciliği 3 0 5
LÜ-BB-59 Meyvecilikte Önemli Fizyolojik Olaylar 3 0 5
LÜ-BB-65 Meyve ve Sebzelerde Hasat, Ambalajlama ve Muhafaza 3 0 5
LÜ-BB-21 Sebzecilikte İleri Organik Tarım 3 0 5
LÜ-BB-56 Sebzelerde Gen Kaynakları ve Alternatif Bitkiler 3 0 5
LÜ-BB-55 Sebzelerde Hasat ve Kalite Kriterleri 2 2 5
LÜ-BB-39 Sebzelerde Minarel Beslenme 3 0 5
LÜ-BB-20 Sebze Tohumlarında Kalite Kontrol Yöntemleri Ve Depolama Esasları 2 2 5
LÜ-BB-05 Serada Modern Sebze Yetiştirme 2 2 5
LÜ-BB-28 Tozlanma Mekanizmaları,Üreme ve Bitki Islahı İlişkileri 3 0 5
LÜ-BB-47 Üzüm Çeşitleri 3 0 5
LÜ-BB-50 Üzümlerde Kalite Kriterleri İzlence 3 0 5
Toplam AKTS: 65
Tez

2021 - 2022 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Toplam AKTS: 30

2021- 2022 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ TEZ TEZ İzlence 0 0 20
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Toplam AKTS: 30