Bahçe Bitkileri (YL) Ders Kataloğu
Ders
2020 - 2021 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ-FBE-04
Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik
3
0
5
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Seçmeli
2018-2019 Güz Dönemi Bahçe Bitkileri Açılacak Dersler()
45
LÜ-BB-42
Serada Üretimin Planlanması ve Sera Yönetimi
2
2
5
Seçmeli
2019-2020 Güz Dönemi Bahçe Bitkileri Açılacak Dersler()
45
LÜ-BB-10
Asmanın Döllenme Biyolojisi
3
0
5
LÜ-BB-09
Bağcılıkta İleri Organik Tarım
3
0
5
LÜ-BB-11
Bağda Kullanılan Anaçlar, Özellikleri ve Üretimleri
3
0
5
LÜ-BB-27
Sebzelerde Mutasyon Islahı
3
0
5
Seçmeli
2020-2021 Güz Dönemi Bahçe Bitkileri Açılacak Dersler()
45
LÜ-BB-49
Asma Klimatolojisi
3
0
5
LÜ-BB-45
Asmanın Biyolojisi
3
0
5
LÜ-BB-30
Asmanın Ekofizyolojisi
3
0
5
LÜ-BB-32
Asma-Su İlişkileri Stres Metabolizması
3
0
5
LÜ-BB-52
Asma Taç Yönetimi
3
0
5
LÜ-BB-48
Bağcılıkta Büyüme Düzenleyiciler ve Kullanım Alanları
3
0
5
LÜ-BB-29
Bağcılıkta Verimlilik ve Kalite
3
0
5
LÜ-BB-34
Bahçe Bitkileri İstatistiki Paket Program Kullanımı
3
0
5
LÜ-BB-67
Bahçe Ürünlerini Soğukta Depolama Yöntemleri ve Yeni Teknolojiler
3
0
5
LÜ-BB-43
Hidroponik Yetiştirme Teknikleri
2
2
5
LÜ-BB-19
Karışık Sebze Yetiştiriciliği
3
0
5
LÜ-BB-59
Meyvecilikte Önemli Fizyolojik Olaylar
3
0
5
LÜ-BB-60
Meyve Türlerinde Stres Fizyolojisi
3
0
5
LÜ-BB-65
Meyve ve Sebzelerde Hasat, Ambalajlama ve Muhafaza
3
0
5
LÜ-BB-36
Modern Sebze Üretim Tesisleri ve İklimlendirilmesi
3
0
5
LÜ-BB-21
Sebzecilikte İleri Organik Tarım
3
0
5
LÜ-BB-56
Sebzelerde Gen Kaynakları ve Alternatif Bitkiler
3
0
5
LÜ-BB-55
Sebzelerde Hasat ve Kalite Kriterleri
2
2
5
LÜ-BB-39
Sebzelerde Minarel Beslenme
3
0
5
LÜ-BB-35
Sebze Türlerinde Stres Fizyolojisi
3
0
5
LÜ-BB-07
Sera Bitkilerinde Besin Element Noksanlıklarının Belirlenmesi ve Giderilmesi
3
0
5
LÜ-BB-05
Serada Modern Sebze Yetiştirme
2
2
5
LÜ-BB-23
Tohum Biyolojisi ve Fizyolojisi
3
0
5
LÜ-BB-28
Tozlanma Mekanizmaları,Üreme ve Bitki Islahı İlişkileri
3
0
5
LÜ-BB-47
Üzüm Çeşitleri
3
0
5
LÜ-BB-50
Üzümlerde Kalite Kriterleri
3
0
5
LÜ-BB-61
Üzümsü Meyvelerin Morfolojisi
3
0
5
Toplam AKTS:
150
2020- 2021 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ-FBE-04
Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik
3
0
5
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
LÜ-FBE-02
Yüksek Lisans Semineri
0
2
5
Seçmeli
2018-2019 Bahar Dönemi Bahçe Bitkileri Açılacak Dersler()
45
LÜ-BB-39
Sebzelerde Minarel Beslenme
3
0
5
Seçmeli
2019-2020 Bahar Dönemi Bahçe Bitkileri Açılacak Dersler ()
45
LÜ-BB-10
Asmanın Döllenme Biyolojisi
3
0
5
LÜ-BB-09
Bağcılıkta İleri Organik Tarım
3
0
5
LÜ-BB-44
Bağcılıkta Sitolojik ve Histolojik Araştırma Teknikleri
3
0
5
LÜ-BB-11
Bağda Kullanılan Anaçlar, Özellikleri ve Üretimleri
3
0
5
LÜ-BB-65
Meyve ve Sebzelerde Hasat, Ambalajlama ve Muhafaza
3
0
5
LÜ-BB-27
Sebzelerde Mutasyon Islahı
3
0
5
LÜ-BB-07
Sera Bitkilerinde Besin Element Noksanlıklarının Belirlenmesi ve Giderilmesi
3
0
5
LÜ-BB-05
Serada Modern Sebze Yetiştirme
2
2
5
Seçmeli
2020-2021 Bahar Dönemi Bahçe Bitkileri Açılacak Dersler()
45
LÜ-BB-49
Asma Klimatolojisi
3
0
5
LÜ-BB-45
Asmanın Biyolojisi
3
0
5
LÜ-BB-30
Asmanın Ekofizyolojisi
3
0
5
LÜ-BB-32
Asma-Su İlişkileri Stres Metabolizması
3
0
5
LÜ-BB-52
Asma Taç Yönetimi
3
0
5
LÜ-BB-48
Bağcılıkta Büyüme Düzenleyiciler ve Kullanım Alanları
3
0
5
LÜ-BB-29
Bağcılıkta Verimlilik ve Kalite
3
0
5
LÜ-BB-08
Bahçe Bitkileri Deneme Tekniği
3
0
5
LÜ-BB-34
Bahçe Bitkileri İstatistiki Paket Program Kullanımı
3
0
5
LÜ-BB-67
Bahçe Ürünlerini Soğukta Depolama Yöntemleri ve Yeni Teknolojiler
3
0
5
LÜ-BB-43
Hidroponik Yetiştirme Teknikleri
2
2
5
LÜ-BB-19
Karışık Sebze Yetiştiriciliği
3
0
5
LÜ-BB-60
Meyve Türlerinde Stres Fizyolojisi
3
0
5
LÜ-BB-36
Modern Sebze Üretim Tesisleri ve İklimlendirilmesi
3
0
5
LÜ-BB-21
Sebzecilikte İleri Organik Tarım
3
0
5
LÜ-BB-56
Sebzelerde Gen Kaynakları ve Alternatif Bitkiler
3
0
5
LÜ-BB-55
Sebzelerde Hasat ve Kalite Kriterleri
2
2
5
LÜ-BB-20
Sebze Tohumlarında Kalite Kontrol Yöntemleri Ve Depolama Esasları
2
2
5
LÜ-BB-35
Sebze Türlerinde Stres Fizyolojisi
3
0
5
LÜ-BB-42
Serada Üretimin Planlanması ve Sera Yönetimi
2
2
5
LÜ-BB-47
Üzüm Çeşitleri
3
0
5
LÜ-BB-50
Üzümlerde Kalite Kriterleri
3
0
5
LÜ-BB-61
Üzümsü Meyvelerin Morfolojisi
3
0
5
Seçmeli
2020-2021 Bahar Dönemi Bahçe Bitkileri Açılacak Dersler()
45
LÜ-BB-59
Meyvecilikte Önemli Fizyolojik Olaylar
3
0
5
Toplam AKTS:
200
Tez
2020 - 2021 Güz Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ TEZ
TEZ
0
0
20
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Toplam AKTS:
30
2020- 2021 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu
Ders Adı
İncele
T
U
AKTS
LÜ TEZ
TEZ
0
0
20
LÜ-FBE-01
Uzmanlık Alan Dersi
8
0
10
Toplam AKTS:
30